Inspirujte se naší cestou ke zdravému životnímu stylu

Zajímavosti ze světa zdraví, nejnovější lékařsky ověřené studie, příběhy našich klientů, recepty, top produkty a jejich blahodárné účinky na zdraví, to vše se dozvíte na našem blogu.

13.8. 2018

Melounové osvěžení

Spousta lidí stále zařazuje meloun mezi ovoce, ale ve skutečnosti je to zelenina. Vodní meloun obsahuje v průměru 91 % vody a je výborným zavodňujícím zdrojem pro organismus. Melouny jsou tvořeny kromě vody dále cukrem (3-12% dle odrůdy) v podobě fruktózy a jsou bohatým zdrojem vitamínu C, A a řady B. Jsou také silně močopudné, což se využívá při léčení ledvinových potíží, kdy je...

27.7. 2018

Chcete zhubnout a milujete čokoládu? Žádný problém!

Řeč není o „náhražkách“ čokolády, ale o kvalitní hořké čokoládě s minimálně 70% obsahem kakaa. Jednou porcí získáte více než polovinu denní dávky manganu, což je minerál podporující činnost metabolismu. Myslete ale na to, že jednou porcí se rozumí jeden až dva čtverečky! Máte chuť na čokoládu? Připravte si koktejl s přírodním kakaovým práškem,  vmíchejte kakao do jogurtu nebo ovesné kaše. Dvě...

26.7. 2018

Artyčoky

Jen málokterá zelenina se může pochlubit tolika léčivými účinky. Artyčok je díky obsahu inulinu vhodný pro diabetiky, léčí i pacienty se žlučníkovými chorobami, záněty nebo s cirhózou jater. Artyčok podporuje detoxikační činnost jater, tvorbu a vylučování žluči i trávicích enzymů, zlepšuje trávení i látkovou výměnu a má dokonce i účinky protialergické. Artyčok je zdrojem vitaminu C, kyseliny listové, draslíku a je známý pro své...

23.7. 2018

Kurkuma, zlatý lék

Kurkuma je kořen podobný zázvoru žluto-oranžové barvy, který má skvělé, zdraví prospěšné účinky. Hlavní složkou je kurkumin, žluté až oranžové přírodní barvivo, které má antioxidační, protizánětlivé a protinádorové účinky. Dokáže také snižovat hladinu cholesterolu, posiluje imunitu i srdce, léčí zažívací potíže, zmírňuje problémy při artritidě a podporuje funkci jater. Funguje prý i jako prevence Alzheimerovy choroby. Zatím sice nebyly...

23.7. 2018

Rakytník – zdraví a imunita v oranžových bobulkách

Rakytník řešetlákový je keř původem z Asie. Již v dávné minulosti používali jej používali při léčbě onemocnění plic, jater a kloubních chorobách. Působil i proti zahlenění, hojil sliznice, žaludeční i dvanácterníkové vředy a reguloval krevní oběh. Urychloval proces hojení ran a podporoval regenerační procesy v těle. V tradiční tibetské medicíně patří rakytník mezi vysoce účinné regenerační přípravky, které zabírají téměř zázračně při intoxikacích nebo srdečně-cévních...

19.7. 2018

Klikva velkoplodá

  Za tímto názvem se ukrývá brusinka americká nebo brusinka kanadská, která pochází ze Severní Ameriky Za brusinky jsou někdy označovány také plody klikvy bahenní, která se do ČR dováží například z Polska. Čeština přitom výrazem „brusinky,“, stejně jako angličtina výrazem „cranberries“ nerozlišuje mezi brusnicí brusinkou, dalšími kyselými brusnicemi a zmíněnou klikvou. Plody klikvy jsou načervenalé až celé červené, kyselkavé a až...

18.7. 2018

Mořská sůl vs. sůl stolní

Mořská i stolní sůl mají stejné chemické složení. Jediným rozdílem je jejich způsob zpracování a tím i změna chuti a struktury. Stolní sůl se získává těžbou. Minerály a stopové prvky jsou obvykle při zpracování odstraněny s přidávají se tzv. protihrudkující látky. Do stolní soli se dále běžně přidává jód, který napomáhá prevenci dysfunkce štítné žlázy. Mořská sůl se vyrábí odpařováním mořské vody...

18.7. 2018

Život bez cukru

Nejíst ho vůbec nebo můžeme plnými hrstmi? Dieta, při které vyřadíte z jídelníčku veškeré cukry, frčí! Celebrity i obyčejné ženy díky ní hubnou desítky kilogramů! Odborníci na výživu jsou ale spíše zděšeni. Co se vlastně s tělem stane, když ho zbavíme cukru? Nespornou výhodou bezcukrové diety je, že skutečně zhubnete. Otázka je, na jak dlouho a jak moc si při tom...

18.7. 2018

Pečeme zdravěji

Chcete začít žít zdravěji, zhubnout a přesto se nechcete vzdát všech občasných neřestí? I péct jde zdravěji bez hromady mouky, cukru a oleje! A jak na to? Tipy na zdravější pečení: zkuste část mouky nahradit moukou mandlovou, pak můžete ubrat i na množství tuku stejně tak je možné ubrat na mouce a přidat mleté ovesné vločky, které dodají živiny a zvýší obsah vlákniny do těsta...

18.7. 2018

Chutě nebo hlad?

Někdy je obtížné rozeznat mezi chutí a skutečným hladem. Hlad vychází ze signálů těla, které potřebuje jíst. Chutě, na druhou stranu, bývají zcela specifické, například se vám líbí tenhle kousek dortu a nic jiného byste v tuhle chvíli sníst nechtěly. Výjimkou nejsou ani situace, kdy chutě doprovázejí nudu, či naopak potřebu se stimulovat či uvolnit. Takové touze byste se...

  • Komplexní diagnostická konzultace

    Zjistíte jak jsou na tom poměry vody, tuků, svalů v těle, zjistíme jakým množstvím vnitřního tuku máte obaleny (utlačovány) orgány, na kolik let se cítí vaše tělo, v jakém stavu jsou cévy, jak funguje váš autonomní nervový systém- tzn. jestli orgány jsou v útlumu nebo ne po metabolické stránce a také to jak vaše tělo zatěžuje stres a jak velká je vaše odolnost vůči němu.

  • Kategorie